Nyelvtanulás otthonról

Az Inside Word nyelviskola blogja

Könnyű nyelvtanulás angol üzleti szituációk gyakorlása által

2021. február 02. 15:17 - Zoli530

Tudtad hogy a BBC kiváló nyelvtanuló platformot épített? Sajnos ma nem működik már a program, viszont az anyagok elérhetőek továbbra is, 2 kifejezetten könnyen elvégezhető leckét választottunk neked ebből a sroozatból.

Próáld ki őket,és ha tetszik, próbáld ki a többi anyagot is az oldalon.

1. Angol üzleti szituáció: Telefon

Ha egy céget hívsz telefonon, valószínűleg elsőként egy ügyintéző, telefonközpontos fogja felvenni veled a kapcsolatot. A beszélgetés során el kell majd mondanod kit keresel, milyen ügyben, majd értelmezned kell amit a telefon másik végéről válaszolnak.

A szituációt és a hanganyagot itt találod

Hogyan használd?

Az oldal alján megtalálod a Download Audio gombot, ami fölött le is van írva szövegesen a beszélgetés. Hallgasd többször is végig úgy, hogy közben olvasod a scriptet.

Viszonylag könnyű szavak vannak a szövegben, ezeket azonban érdemes tudni:

 

certainly biztosan
reach elér
Just a second Egy pillanat

 

2. Angol üzleti szituáció: Ellenkezz és érts egyet

Az angol üzleti szituációkban, nagyon lényeges szempont hogy ne csak bólogass, hanem ki tudd fejezni az egyetértésed és az egyet NEM értésed is.

A szituáció itt

Hogyan használd?

Először fordítsd le a scriptet magyarra magadnak, hogy értsd miről szól a beszélgetés. Ha megvagy, tedd félre a magyar szöveget és indítsd el az audiót a Download Audio gombra kattintva. Ne olvasd a szöveget csak próbáld megérteni miket mondanak.

Ha nagyon nem megy nyugodtan olvasd az angol szöveget a beszélgetés közben. Szintén csak akkor esz hasznos ha 4-5 alkalommal végighallgatod.

Az oldal alján megtalálod a Download Audio gombot, ami fölött le is van írva szövegesen a beszélgetés. Hallgasd többször is végig úgy, hogy közben olvasod a scriptet.

Hogyan tanulhatok hatékonyabban?

A hatékony angoltanulás alapvető szempontja, hogy folyamatosan tedd. Rendszeresen, minden egyes nap gyakorolj, akkor is ha hétvége van. Sőt a hétvége remek alkalmat is teremt az angol tanulásra, csak tudni kell kihasználni. 

A kulcs az hogy ne csak a kötelező területeken használd az angol nyelvet hanem ahol csak tudod. Valójában az üzleti szituációkban is akkor tudsz csak jó lenne, ha részt is veszel ilyen szituációkban.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvtanulas-otthonrol.blog.hu/api/trackback/id/tr5716413310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása